Samen staan we sterk

Wat is het opeens stil overal. De wereld staat op zijn kop. Wat ben ik ervan geschrokken. Door het Corona-virus is alles anders, strenge maatregelen zijn genomen voor de veiligheid en gezondheid van iedereen. Laten we samen vechten tegen dit nare virus, er voor elkaar zijn.

Ik blijf natuurlijk vanuit de praktijk bereikbaar voor jullie, met aangepast contact volgens de RIVM voorwaarden. Geef maar aan waar jij je het prettigst bij voelt. Videobellen, bellen, e-mail of app-contact? Geen probleem. Juist nu zul je ongelooflijk veel vragen hebben. Praktische vragen, of misschien is een luisterend oor voor je overgevoelige kinderen nodig? Het is op dit moment een verwarrende en onzekere situatie. Een enorme uitdaging voor iedereen.

Hoe ga je hier als ouders mee om? Kinderen vangen van alles op. Ze horen gesprekken en zien misschien wel wat op tv van de situatie. Aan je reactie hierop zien ze dat het om iets ernstigs of verdrietigs gaat. Heb je een gevoelig kind, dan zal je zal merken dat hij extra behoefte heeft aan duidelijkheid een eerlijkheid. Beantwoord zijn vragen objectief, maak er geen uitgebreid verhaal van. Je kind kan ook wat hangeriger, of aanhankelijk worden. Hij is op zoek naar zekerheid, veiligheid om hem heen.

Blijf positief en geniet van de kleine, bijzondere momentjes. Een gezellige lunch maken, een bbq of die superleuke knutsel die jullie samen in elkaar hebben gezet. Die momenten zijn zo waardevol, zo hou je het vol met elkaar thuis.

Ik wens jullie heel veel sterkte met de situatie, blijf gezond.